Història IBADA


 
 

A mitjans dels anys 70 sorgí un grup de navarclins a l’entorn de la Parròquia de Sta Mª de Navarcles, sota la direcció de Mn. Jacint Medina i Fabregó que varen proposar construir una residència per a la gent gran de la població. Així, es va constituir l’Associació Amics dels Avis que va signar els seus estatuts el 14 de juny de 1974.

La residència es construí gràcies a la donació del terreny per part de la Sra. Enriqueta Pladellorens i als esforços de molts voluntaris, entitats i Administracions. Les obres s’iniciaren l’agost de 1975 i dos anys més tard el 23 d’Octubre de 1977 s’inaugurà la 1ª fase de la construcció donant acollida a 20 residents. Les filles de la Caritat de St.Vicenç de Paül acceptaren el compromís de fer-se càrrec voluntàriament de l’organització del centre.

L’augment de sol·licituds feia urgents obres d’ampliació i l’octubre de 1983 van finalitzar les obres de la 2ª fase amb capacitat per a 41 places. El 17 de juny de 1984 tingué lloc una assemblea general de l’Associació Amics dels Avis, en la que es va decidir la constitució d’una fundació civil benèfica. El 20 de Març de 1985, es va aprovar la inscripció al Registre de Fundacions de la Generalitat de la Fundació Institució Benèfica Amics dels Avis, IBADA. A partir d’aquell moment IBADA es faria responsable de la gestió i direcció de la Residència Amics del Avis.

En la actualitat IBADA atén a 105 usuaris, disposa de 15 places de centre de dia i un Servei d’Atenció Domiciliària. Les actuacions del centre han intentat adaptar-se a les necessitats en funció de la demanda que al llarg dels anys ha anat augmentant i amb la voluntat d’obtenir qualitat en els serveis que es presten.

Durant el 2011, els treballadors del centre varen iniciar la formació per treballar les descontencions a la residència. Fou el novembre de 2013 quan la Fundació Cuidados Dignos acredità la residència Ibada com a Centre Lliure de Subjeccions.

El 2012 va sorgir la possibilitat de gestionar el centre residencial de Castellgalí que més tard vam adquirir. Aquest és un centre pensat i equipat per atendre 96 residents amb diferents graus de dependència, que disposa també de 10 places de centre de dia.

El nostre projecte més recent és l’obertura d’un Centre de Serveis a Navarcles. L’oficina és el punt d’informació per reforçar l’atenció i suport a la gent gran i donar a conèixer els serveis que ofereix Ibada.